Salamannopeaa toimintaa

http://blogs.afp.com/correspondent/?post/Two-lightning-bolts-strike-at-once

 

Sadan metrin juoksu on aika haipakkaa juoksijoiden ohella kuvaajille. Moskovan MM-kisoissa kuvaajien voiton nappasi milanolainen Olivier Morin, jonka kuva Usain Boltista salamoivan taivaan edessä on noussut tiedotusvälineissä jo maailman nopeimman miehen symboliksi. Englannin kielessä kun sana bolt tarkoittaa pultin ohella salaman väläystä (bolt in the sky) ja myös Usain Boltin voittotuuletus kuvaa salamaniskua.

Kuvaajien kisan kovuutta…ja lehtikuvauksen uutta aikaa kuvaa se, että otos syntyi yhdellä Morin viidestä kauko-ohjattavasta kamerasta. Radan eri osiin sijoitetut Nikon D4 -järkkärit raksuttivat talteen ratkaisevat hetket ja kuvat sinkoilivat suoraan kuvaajan tietokoneeseen sekä AFP:n kuvapalveluun.

Kuvaaja käskytti ennakkoon sopivalle etäisyydelle tarkennettuja kameroita jalkapedalimella. Juoksuvauhdin pysäyttämiseen riitti hyvin valaistulla stadionilla ISO 4000 -herkkyys. Salamallisia otoksia kahdesta Boltista (boltista) syntyi neljä, joista yksi riittävän kirkas… voittoon!

Oma lukunsa satasen kuvauskisassa on tiedonsiirto. Verkot ja palvelimet ovat kovilla, kun jokainen kuvaaja ahtaa otoksensa sisään suoraan kuvauspaikalta. Monen lehden painokone pyörähtää käyntiin vasta tuoreen 100 m:n kuvan jälkeen ja nettiuutisoinnissa nopein on voittaja.

http://blogs.afp.com/correspondent/?post/Two-lightning-bolts-strike-at-once

http://www.amateurphotographer.co.uk/photo-news/539923/photographer-says-usain-pic-hysteria-was-bolt-from-blue

http://lifehacker.com/5739495/make-a-foot-switch-for-your-dslr-camera-in-5-minutes

http://blog.carlosgonzalezphoto.com/2010/08/02/footswitch-for-a-remote-dslr-camera/

https://www.google.fi/search?q=bolt+flash&client=firefox-a&hs=0Ig&rls=org.mozilla:fi:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MjkUUvDSMMSBtAa5qoDgAg&ved=0CFsQsAQ&biw=1639&bih=1036

https://www.google.fi/search?q=lighting+flash+bolt&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8DkUUsamDYLJtQansoCYAg&ved=0CFcQsAQ&biw=1639&bih=1036

http://fi.wikipedia.org/wiki/100_metrin_juoksu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s