Kaislikossa sumenee

En tunnusta olevani välineurhelija mutta kummasti nuo vekottimet tajuntaa ohjaavat. Uusi kamera johdattaa uusiin kuvakulmiin?

Edullinen lääke kaukokaipuuseen löytyi Canon Powershot SX50 HS:stä ja nyt huomaan käyttäväni vain tuon superzoomin ääripäitä (kuvakulmavastaavuus 24 mm /1200 mm). Olen siis myös löytänyt itsestäni ääri-ihmisen, hui!

Kun aamulenkillä niin Helsingin keskuspuistossa kuin Somerniemen mökkimaisemissa tähyilen luontoa yleensä pisimmällä polttovälillä, ovat kiikarit jääneet työttömiksi. Kuvan nappaus ja sen suurentaminen vielä näytöllä takaa varmat havainnot. Hämmästyttävää on myös, miten pitkillä ajoilla syntyy selvää jälkeä ilman jalustaa.

Kaiken lisäksi sielustani on löytynyt myös sumea alue. Kun aikaisemmin lähinnä irvailin tälläkin kanavalla bokeh-keskusteluja (https://pekkapunkari.wordpress.com/2013/05/20/millainen-on-sinun-bokehisi/), nyt tavoittelen kauniita valopalloja sekä kohteiden taakse että niiden eteen. Sekin onnistuu näyttävästi, kun zoomaa Tosi pitkälle.

Ai, oih voi..kuinka ihana bokeh! Tällä kertaa tarkennusalueen etupuolella.

Aih, oih voih..kuinka ihana bokeh! Tällä kertaa tarkennusalueen etupuolella.

Sadepäivän täyhtäys Patamo-järven lahden kaukaiseen kaislikkoon SXHS50-superkompakti 215 mm polttovälillä, jonka kuvakulma vastaa 1200 mm kino-objektiivia. Tuin kameran kääntyvää näyttöä rantakiveen. 1/20 s, f6.5, ISO 125.

Sadepäivän tähtäys Patamo-järven lahden kaukaiseen kaislikkoon SX50HS-superkompaktin 215 millin polttovälillä, jonka kuvakulma vastaa 1200 mm kino-objektiivia. Tuin kameran kääntyvää näyttöä rantakiveen. 1/20 s, f6.5, ISO 125.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s